3/8/2011

Aθρόα προσέλευση από τις συναδέλφους στην εκδήλωση της ΠΑΣΥΔΥ για τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα για την Ημέρα της Γυναίκας

 

Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, βγήκαν στους δρόμους αξιώνοντας καλύτερες συνθήκες ζωής,10ωρη εργάσιμη μέρα, αύξηση του μεροκάματου, σεβασμό της αξιοπρέπειας της γυναίκας και ισότητα ανδρών και γυναικών. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα, αλλά ο δρόμος για ίσα δικαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

 

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.

 

Με την ευκαιρία της Γιορτής αυτής απευθύνω προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου εγκάρδιο χαιρετισμό, αλλά και μήνυμα βαθειάς εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για όσα προσέφεραν και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

 

Ασφαλώς, η σημασία αυτής της μέρας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στη θεωρητική της ανάδειξη, γιατί η Μέρα αυτή δεν είναι απλά και μόνο μια μέρα γιορτής. Αποτελεί μια μέρα προβληματισμού και σκέψης για τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας σε όλα τα πεδία της ζωής και πέραν από τα μηνύματα απαιτούνται πράξεις και πολιτικές που να διασφαλίζουν πλήρη ισοπολιτεία.

 

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων έχει αναδειχθεί παγκοσμίως σε θέμα πρώτης προτεραιότητας και η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι σημαντική, αφού οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών έχουν μειωθεί αισθητά.

 

Ωστόσο, παρά τους αγώνες των ίδιων των γυναικών αλλά και των συνδικάτων και παρά τις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν, οι γυναίκες παραμένουν σε μειονεκτική θέση σε αρκετούς τομείς δραστηριότητας και, ολοφάνερα, υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης απόφασης.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ αντιμετωπίζει τα θέματα γυναικών στις προτεραιότητές της και δεσμεύεται να εργαστεί μεθοδικά για την άρση των όποιων διακρίσεων και την εξάλειψη των δομικών αιτίων διαιώνισης των ανισοτήτων λόγω φύλου, ώστε
να πετύχουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

 

Οι γυναίκες μέλη της ΠΑΣΥΔΥ καλούνται να αναλάβουν το δικό τους ρόλο για την επίτευξη αυτών των στόχων ενισχύοντας την Οργάνωση τους στα διάφορα όργανα και τιςδραστηριότητες της.

 

 

Αθρόα προσέλευση από τις συναδέλφους στην εκδήλωση της ΠΑΣΥΔΥ για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάστηκε χθες σε παγκόσμιο επίπεδο, η Οργάνωση μας, σε συνεργασία με τοΥπουργείο Υγείας, λειτούργησαν κέντρα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και σακχάρου συναδέλφων γυναικών δημοσίων υπαλλήλων.

 

Κέντρα λειτούργηκαν στη Λευκωσία στο Υπ.Οικονομικών και το Κτηματολόγιο, στη Λεμεσό στο κτήριο που στεγάζεται το Επαρχιακό Κτηματολόγιο, οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις, η Υπηρεσία ΦΠΑ. και ο ΣΑΛΑ, στη Λάρνακα στοΕπαρχιακό Κτηματολόγιο και στην Πάφο στα νέα Κυβερνητικά Κτήρια.

 

Οι συναδέλφισσες προσήλθαν αθρόες στα κέντρα για νααξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε και η λειτουργία των Κέντρων παρατάθηκε πολύ πέραν της προκαθορισμένης διάρκειας.

 

Εισφορές Κλάδων μας στη Εuropa Donna

 

Για ακόμα μια χρονιά το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Γεωργίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας εκφράζει την αμέριστη εκτίμηση και αγάπη του, προς τις γυναίκες συναδέλφους. Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε οι ευχές μας να μετατρέπονται σε έργα, έχουμε προσφέρει και φέτος το ποσό των €200 για ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί η Οργάνωση EUROPA DONNA (μη κερδοσκοπική οργάνωση καρκίνου του μαστού).

 

Όλες οι γυναίκες του Τμήματος Γεωργίας μπορούν να νοιώσουν ικανοποίηση και χαρά γιατί αυτή η ελάχιστη συνεισφορά θα συμβάλει έστω και σε μικρό βαθμό στην καταπολέμηση και στην πρόληψη της ασθένειας του καρκίνου του μαστού.

 

Το Δ.Σ. του Κλάδου ευχαριστεί τις γυναίκες συναδέλφους για το ανεκτίμητο έργο που επιτελούν καθημερινά, τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο εργασιακό τους περιβάλλον.


H Κλαδική Επιτροπή των Λειτουργών ΦΠΑ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, αποφάσισε να κάνει μια εισφορά στο Κυπριακό Φόρουμ Καρκίνου του Μαστού (EUROPA DONNA) εις ένδειξη εκτίμησης και αγάπης.

 

Τελευταία Νέα