10/18/2024

Ψήφιση από τη Βουλή του Νομοσχεδίου για απόδοση γενικών αυξήσεων 1,5%

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής σε Νόμο το Νομοσχέδιο που προνοεί παραχώρηση γενικών αυξήσεων 1.5% στους βασικούς μισθούς των υπαλλήλων του κρατικού τομέα από 1.10.2024.

Ο Νόμος εφαρμόζει τη συμφωνία ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργείου Οικονομικών, που επετεύχθη στο πλαίσιο της ΜΕΠ στις 18 Ιουλίου 2024.

Ειδικότερα, η συμφωνία που συνομολογήθηκε προνοεί την παραχώρηση γενικής αύξησης 1.5% επί των βασικών μισθών, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν την 1.1.2024, με ελάχιστο ποσό αύξησης τα 27.40 ευρώ τον μήνα, δηλαδή τα 331,28 ευρώ τον χρόνο.

Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν τόσο στους βασικούς μισθούς των μονίμων υπαλλήλων, των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου, όσο και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Αντίστοιχη αύξηση θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους και συνταξιούχους του κρατικού τομέα, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στους ημικρατικούς Οργανισμούς και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εφαρμόζει την ανάλογη συμφωνία που έγινε μεταξύ των Συντεχνιών ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θετική αυτή εξέλιξη είναι εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας, καθώς η τελευταία παραχώρηση γενικών αυξήσεων στον ευρύτερο κρατικό τομέα έγινε πριν 15 χρόνια.

Η πιο πάνω εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Οργάνωσή μας και παράλληλα μια ελάχιστη ανταπόδοση προς τους κρατικούς υπαλλήλους για τα μονομερή μέτρα που τους επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας, που έχει ετοιμαστεί από την Οργάνωσή μας, με το εύρος των αυξήσεων που θα αποδοθεί στις πιο κύριες κλίμακες, με βάση τη Συμφωνία που έχει επιτευχθεί. Διευκρινίζεται ότι οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν σε όλες τις κλίμακες με τους μισθούς Οκτωβρίου.


pinakas.png


18 Οκτωβρίου 2024.

Τελευταία Νέα