Ανακοίνωση ΣΑΚ για συνάντηση με Υπουργό Δικαιοσύνης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 14.09.2026, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Κώστα Φυτιρή, του Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ, του Προέδρου και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) κατά την οποία συζητήθηκε, μέσα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, η τροποποίησης του περί Αστυνομίας Νόμου, στην ολότητά του.
Συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με σκοπό να μελετηθούν όλες οι πτυχές του θέματος και να γίνουν εισηγήσεις/προτάσεις εκατέρωθεν μέχρις ότι υπάρξει κατάληξη του θέματος και προώθησή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση.
Επιπρόσθετα, ο ΣΑΚ έθεσε τα πιο κάτω θέματα:
Ημεραργίες των Μελών της Αστυνομίας που εργάζονται 11 – 37 με εισήγηση για επαναφορά του στην αρχική του μορφή.
Επίδομα επικινδυνότητας.
Επίδομα Σταθμάρχη/Κλαδάρχη.
Τροποποίηση της νομοθεσίας για εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας για την υπερωριακή αποζημίωση από η ώρα 14:30 μέχρι η ώρα 17:00.
Ο ΣΑΚ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία όλων των θεμάτων και να εργάζεται μεθοδικά για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, της ασφάλειας και της προστασίας των μελών του, προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και της κοινωνίας γενικότερα.
Λευκωσία, 14.09.2026
Τελευταία Νέα






