10/1/2024

Ανακοίνωση Δ.Σ. Κλάδου Συνταξιούχων για την 1η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την 3η Ηλικία

Με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρας των Ηλικιωμένων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό στα μέλη του Κλάδου και τις οικογένειές τους και εύχεται σε όλους υγεία και ευτυχία.


Το Δ.Σ. ανακοινώνει ταυτόχρονα πως τα δύο σοβαρότερα προβλήματα δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των ηλικιωμένων, που είναι αφενός τα δυσβάστακτα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που επιβάλλουν ετσιθελικά οι ασφαλιστικές εταιρείες και αφετέρου η άρνηση των τραπεζών να παρέχουν τις οποιεσδήποτε πιστωτικές διευκολύνσεις στους συνταξιούχους, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.


Τα θέματα αυτά έχουν τεθεί ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ενώπιον της Βουλής. Ταυτόχρονα προωθούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω των Ευρωπαϊκών Οργανισμών στους οποίους μετέχει ως μέλος ο Κλάδος μας.


Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, μέχρις ότου η Κυβέρνηση τερματίσει την αρνητική της στάση, σεβαστεί  επιτέλους τις αρχές της ισότητας και της μη ύπαρξης διακρίσεων, που αποτελούν βασικές αρχές και αξίες, σύμφωνα και με τη συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεσπίσει, σε συνεργασία με τη Βουλή, τις απαραίτητες νομοθεσίες και κανονισμούς, που θα εξαλείφουν  όλες τις υφιστάμενες  δυσμενείς διακρίσεις, λόγω ηλικίας.


Το Δ.Σ. δράττεται της ευκαιρίας να χαιρετήσει τη σθεναρή υποστήριξη του Προέδρου και των Μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τα δίκαια αυτά και άλλα  αιτήματα των συνταξιούχων και ηλικιωμένων.



20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελευταία Νέα