9/4/2024

Συνάντηση ΠΑΣΥΔΥ και ΣΑΚ με ομάδα Συμβασιούχων Ειδικών Αστυφυλάκων (ΣΕΑ)

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ και του ΣΑΚ είχε συνάντηση με ομάδα Συμβασιούχων Ειδικών Αστυφυλάκων – ΣΕΑ, στο οίκημα της Οργάνωσης. Επικεφαλής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, Γιώργος Γεωργίου.

 

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την ομάδα των ΣΕΑ για τις προσπάθειες της Οργάνωσης και του ΣΑΚ που στοχεύουν στην επαγγελματική και μισθολογική κατοχύρωση και αναβάθμιση των συναδέλφων. Ο κ. Ματθαίου επεξήγησε την πρόταση που επεξεργάστηκε σε συνεργασία με τον ΣΑΚ, που προνοεί τη διεξαγωγή εσωτερικών εξετάσεων στην Αστυνομία για τους ΣΕΑ, ώστε οι επιτυχόντες να έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Ειδικούς Αστυφύλακες. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η ΠΑΣΥΔΥ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της Αστυνομίας, αφού αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της και διαβεβαίωσε ότι θα αφιερωθεί όσος χρόνος χρειάζεται για προώθηση της πρότασης σε όλα τα επίπεδα, Αρχηγείο Αστυνομίας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Οικονομικών και κοινοβουλευτικά κόμματα.

 

Ανάλογες τοποθετήσεις έκανε και ο Πρόεδρος του ΣΑΚ κ. Γεωργίου που σημείωσε ότι, ο ΣΑΚ προσεγγίζει την ομάδα των ΣΕΑ ως συνάδελφους/συναδέλφισσες και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, για μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση των οπλιτών ΣΥΟΠ δημιουργεί ένα πολύ καλό προηγούμενο. Παράλληλα ανάφερε ότι σημαντικό είναι οι 300 περίπου θέσεις των ΣΕΑ, να αποτελέσουν μόνιμες οργανικές θέσεις στην Αστυνομία.

 

Η εργασιακή αναβάθμιση των ΣΕΑ, κατέληξαν ΠΑΣΥΔΥ και ΣΑΚ, είναι η ορθότερη επιλογή και μπορεί να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες της Αστυνομίας, σε μια περίοδο που η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης. Πρόκειται, πρόσθεσαν, για τη μόνη ρεαλιστική προσέγγιση, σημειώνοντας ότι καμία άλλη Οργάνωση δεν κατέθεσε πρόταση για συζήτηση και ορθολογική επίλυση του προβλήματος τους.

 

Οι συνάδελφοι ΣΕΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες που δρομολογούνται από την ΠΑΣΥΔΥ και τον ΣΑΚ και στοχεύουν στην εργασιακή τους κατοχύρωση και αναβάθμιση.

 

Περαιτέρω συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις για παρακολούθηση και

συντονισμό των ενεργειών για προώθηση του όλου θέματος.

 

Το παρόν του στη συνάντηση, με δική του πρωτοβουλία, έδωσε και ο βουλευτής της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των ΣΕΑ και γι’ αυτό και στηρίζει την πρόταση της ΠΑΣΥΔΥ-ΣΑΚ ως βάση για περαιτέρω συζήτηση με στόχο την επίλυση του προβλήματος.



4/9/2024

Τελευταία Νέα