7/12/2024

Ικανοποίηση ΠΑΣΥΔΥ για την τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο

Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ψήφιση κατά τη χθεσινή Συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικού) Νόμου του 2024.

 

Το Τροποποιητικό Νομοσχέδιο κατατέθηκε από τους βουλευτές Χρύση Παντελίδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκο Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, Ηλία Μυριάνθους της ΕΔΕΚ και Αλέκο Τρυφωνίδη της ΔΗΠΑ και είναι το αποτέλεσμα εντατικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την Οργάνωσή μας. Με αυτή τη ρύθμιση διασφαλίζεται ότι για το έτος 2024 η βαρύτητα των υπηρεσιακών εκθέσεων για σκοπούς προαγωγής θα περιοριστεί στο 15% και θα αυξηθεί στο 30% για το 2025, ενώ θα ολοκληρωθεί και θα φτάσει το ποσοστό του 45% το 2026, οπότε και αναμένεται ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα τύχει της καλύτερης δυνατής εμπέδωσης και αφομοίωσης.

 

Επισημαίνεται ότι με τις τροποποιήσεις μειώνεται πρόσθετα και η βαρύτητα του κριτηρίου για τα Πρόσθετα Προσόντα από 20% σε 10% για θέσεις Προαγωγής στις Τεχνικές Δομές, όπου το πανεπιστημιακό δίπλωμα δεν απαιτείται από τα οικεία Σχέδια Υπηρεσίας, ζήτημα που η Οργάνωσή μας επανειλημμένα είχε εγείρει.

 

Είναι πεποίθησή μας ότι με τις ρυθμίσεις που προωθήθηκαν έχουν αντιμετωπιστεί οι έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες των μελών μας, ενώ παράλληλα δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για περαιτέρω διαβουλεύσεις για διόρθωση των πολλαπλών αδυναμιών, ελλείψεων και παραλείψεων που παρατηρήθηκαν κατά τη διενέργεια των φετινών αξιολογήσεων.

 

Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε ότι επιδίωξη της Οργάνωσής μας είναι η ορθή εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης και των προνοιών της Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας στην ολότητά τους, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα.

 

 

Λευκωσία,

12 Ιουλίου 2024

Τελευταία Νέα