6/20/2013

Ανακοίνωση

ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε συγκέντρωσή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Φορολογικής Δικαιοσύνης που διοργανώνεται από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα με την ευκαιρία της Συνόδου των G8, της Συνεδρίας του ECOFIN και της Διεθνούς Μέρας Δημόσιων Υπηρεσιών, ομόφωνα ψηφίζουν:

 

Υιοθετούν το αίτημα του πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος για έγκριση από τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και τις Κυβερνήσεις των κρατών μελών, μέτρων εδραίωσης φορολογικής δικαιοσύνης, που περιλαμβάνουν αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής και κάθε μορφής φορολογικής απάτης.

 

Απαιτούν από τις Κυπριακές αρχές υιοθέτηση των αναγκαίων νομοθετικών και άλλων μέτρων που θα διευκολύνουν το έργο των φορολογικών υπηρεσιών στην αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και γενικότερα της φορολογικής απάτης και την αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και ισονομίας.

 

Επανατονίζουν την έντονη απογοήτευση και πικρία τους για τα μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους Κύπριους εργαζόμενους, τα οποία τους οδηγούν στην εξαθλίωση και σε ανατροπή των οποιωνδήποτε προγραμματισμών τους για την ευημερία και πρόοδο των οικογενειών τους.

 

Καλούν Κυβέρνηση και Βουλή να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στον εντοπισμό των ενόχων για την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα μας και ο λαός της, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και τα χαμηλά αμειβόμενα κοινωνικά στρώματα και την προσαγωγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

 

Διακηρύττουν την αμετακίνητη αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν για ταχεία επαναφορά των δικαιωμάτων τους που έχουν παραβιασθεί και πληγεί κατάφωρα από τα μονομερή οικονομικά μέτρα και για κατοχύρωση θεσμικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μέσα από μακρόχρονους αγώνες και θυσίες.

 

Εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους άνεργους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα τους νέους και τους διαβεβαιώνουν ότι κοινός είναι ο αγώνας και κοινά θα είναι τα οφέλη με τη δικαίωση του. Στον αγώνα αυτό οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι και πανέτοιμοι.

 

Διαβεβαιώνουν για την προσχώρηση και την ενεργό δράση τους, στους αγώνες των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια με σημαιοφόρο και πρωταγωνιστή τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, με πίστη στην αίσια ευόδωσή τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και άμεσο αποτέλεσμα τη σταθερή του πρόοδο και τη διασφάλιση ανέλιξης για τις επόμενες γενιές.

 

Διεκδικούν μια νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τους εργαζόμενους, που θα τάσσεται εναντίον των πολιτικών λιτότητας και περικοπών στους μισθούς, θα στηρίζει την κοινωνική ασφάλιση και τις δημόσιες υπηρεσίες, και θα τάσσεται υπέρ μιας θετικής ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών και όχι των αγορών και που θα περιλαμβάνει την ποιοτική ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

 

Από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις
ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΕΤΥΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ,
ΟΛΤΕΚ, ΟΕΔΕ, Σύνδεσμο Αστυνομίας και
Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού
 

Τελευταία Νέα