9/30/2016

Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων

Συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία του το Δ.Σ. του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και ασχολήθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις του Εφόρου Φορολογίας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου. Το Δ.Σ. του Κλάδου αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι το Προσωπικό του Τμήματος Φορολογίας καταβάλλει καθημερινά επίπονη προσπάθεια και εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο και ευσυνειδησία, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να φέρει σε πέρας το ομολογουμένως δύσκολο έργο που επωμίζεται. Ως εκ τούτου, είναι με λύπη και έντονη δυσαρέσκεια που ακούσαμε τα δυσμενή σχόλια και αφορισμούς από τον Έφορο Φορολογίας.


Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως σε κάθε άλλο Τμήμα ή Οργανισμό, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, κυρίως από τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και επαρκούς τεχνολογίας, αλλά απορρίπτουμε κατηγορηματικά ότι την ευθύνη των όποιων δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων τη φέρει το προσωπικό του Τμήματος.


Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Τμήματός μας εκτιμούμε ότι απαιτείται άμεσα η επαρκέστερη στελέχωση και αναβάθμιση του, η εγκατάστασή του σε σύγχρονες και λειτουργικές κτηριακές εγκαταστάσεις, η βελτίωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου και γενικά η στήριξή του από την Πολιτεία και όχι οι γενικόλογοι και συλλήβδην αφορισμοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ορθολογική και ομαλή λειτουργία του Τμήματος, αλλά αντιθέτως οδηγούν σε αχρείαστες εντάσεις και συγκρουσιακές καταστάσεις.


Από το Δ.Σ. του Κλάδου


Λευκωσία,
30/09/2016

Τελευταία Νέα