9/5/2024

Σύναψη Συλλογικής Σύμβασης εργασίας εργαζομένων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ - Ανοικτή Επιστολή προς Διοίκηση ΟΚΥπΥ

05 Σεπτεμβρίου 2024

 

Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας


κ. Κύπρο Σταυρίδη,
Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή
Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Κύριοι,


Θέμα: Σύναψη Συλλογικής Σύμβασης εργασίας εργαζομένων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ


Οι Συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στον ΟΚΥπΥ εκφράζουν την έντονη απογοήτευση και αγανάκτησή τους, για τη μεγάλη ασυνέπεια και απαράδεκτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει για ακόμη μια φορά ο ΟΚΥπΥ.


Για ακόμα μια φορά ο ΟΚΥπΥ την τελευταία στιγμή ανέβαλε μονομερώς τη συνάντηση με τις Συντεχνίες που ήταν ορισμένη για σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2024. Συνάντηση που ο ίδιος ο Οργανισμός όρισε από τα μέσα του Ιούλη, με τη δικαιολογία τότε ότι χρειάζονται κι άλλο χρόνο, δικαιολογία που επικαλείται και σήμερα αναβάλλοντας τη συνάντηση.


Σημειώνεται ότι οι διαβουλεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας κρατούν εδώ και τρία χρόνια και ότι αυτό είχε ως συνέπεια να γίνουν απεργίες από τους εργαζόμενους. Μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και νέων συναντήσεων που κράτησαν για μήνες, οι Συντεχνίες έστειλαν στον ΟΚΥπΥ την τελική τους πρόταση από τις 10 Ιουνίου 2024 η οποία αντικατόπτριζε και τον συμβιβασμό που βρέθηκε σε αυτή τη διαδικασία. Ο ΟΚΥπΥ δεν μας απάντησε ποτέ στην πρόταση αναβάλλοντας και τότε την τελευταία στιγμή τη μεταξύ μας συνάντηση που ορίστηκε για τούτο στις 13 Ιουνίου 2024 και τον επανακαθορισμό για σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2024.


Η αναβολή εκ μέρους του ΟΚΥπΥ της συνάντησης με τις Συντεχνίες αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΟΚΥπΥ δεν σέβεται τον κοινωνικό διάλογο ούτε και τους συνομιλητές του. Συνεχίζει την παρελκυστική του πολιτική που εκφυλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.


Η υπομονή των Συντεχνιών έχει φτάσει στα όριά της. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό από τον ΟΚΥπΥ. Με τη στάση του ο ΟΚΥπΥ έχει οδηγήσει το θέμα σε αδιέξοδο και σε αυτό το πλαίσιο οι Συντεχνίες θα συνέλθουν για να πάρουν αποφάσεις ανάλογες με την τροπή που έχει πάρει η εξέλιξη και για τις οποίες η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ΟΚΥπΥ.



Με εκτίμηση,

 

Στρατής Ματθαίου
Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΥΔΥ


Ανδρέας Μάτσας
Γενικός Γραμματέας ΣΕΚ


Σωτηρούλα Χαραλάμπους
Γενική Γραμματέας ΠΕΟ


Στέλιος Χριστοδούλου
Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης ΔΕΟΚ


Σωτήρης Κούμας
Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ


Σάββας Ιακώβου
Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΥΝΟ

Τελευταία Νέα