9/2/2024

Girls in STEAM Academy: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα BridgeSTEAM επιστρέφει!

To Girls in STEAM Academy, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα στην αντιπροσώπευση των γυναικών στους τομείς STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά), ανακοινώνει το πρώτο φετινό της πρόγραμμα BridgeSTEAM!


Με περισσότερες από 160 απόφοιτες από τα προγράμματα τους, η ομάδα του Girls in STEAM Academy πραγματοποιεί φέτος τον τέταρτο κύκλο προγραμμάτων.


Από το 2021 μέχρι σήμερα, το Girls in STEAM Academy έχει διεκπεραιώσει συνολικά 9 προγράμματα BridgeSTEAM μετρώντας περισσότερες από 160 απόφοιτες. Δείτε τι λένε οι απόφοιτές μας για την εμπειρία τους εδώ!


To Girls in STEAM Academy επιστρέφει δυναμικά και φέτος, με την ανακοίνωση του πρώτου δωρεάν προγράμματος BridgeSTEAM για το 2024, που απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 17-18 ετών και θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο PwC Experience Center στη Λευκωσία.


Το διήμερο διασκεδαστικό πρόγραμμα BridgeSTEAM έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις συμμετέχουσες σε τρία επίπεδα: α) ανάπτυξη δεξιοτήτων σε προγραμματισμό, β) ενημέρωση για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους τομείς των STEAM, και γ) επαφή με γυναίκες πρότυπα στο χώρο των STEAM στην Κύπρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήριο δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας (public speaking) και εκπαιδευτικό εργαστήριο για υγιείς σχέσεις και αυτοπεποίθηση που συνδέεται με το Στόχο #5 από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs).


Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι ανοιχτές και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ με περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, εδώ. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2024.


«Το καλύτερο πρόγραμμα που συμμετείχα - όλα και όλοι ήταν υπέροχοι!!» (Συμμετέχουσα προγράμματος 2023)

«Όλες οι πτυχές του προγράμματος ήταν εξίσου ενδιαφέρουσες!! Λάτρεψα κάθε λεπτό του προγράμματος.» (Συμμετέχουσα προγράμματος 2023)

 

To Girls in STEAM Academy είναι μια πρωτοβουλία του Be an Ally Foundation, με κύριους χορηγούς των φετινών προγραμμάτων την PwC Cyprus, την Τράπεζα Κύπρου, το Women in Tech Cyprus, την CECG, και την DoValue. Την πρωτοβουλία ηγούνται η Παναγιώτα Πολυκάρπου και η Αναστασία Λιοπετρίτη.

Μείνετε συντονισμένες/οι για την ανακοίνωση περισσότερων προγραμμάτων για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2024 για κορίτσια 14-16 ετών!

 

Γιατί τους κλάδους STEAM;

Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια υπερτερούν των αγοριών στον ψηφιακό γραμματισμό, μόνο μία στους πέντε ειδικούς στους τομείς της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και μία στις τρεις πτυχιούχους επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής ή/και μαθηματικών (STEM) είναι γυναίκες[1]. Το ποσοστό εγκατάλειψης της ψηφιακής σταδιοδρομίας μεταξύ των γυναικών που εργάζονται στον ψηφιακό τομέα είναι υψηλότερο από αυτό των ανδρών. Αυτή η ανισορροπία οφείλεται κυρίως σε στερεοτυπικές αντιλήψεις για τους ρόλους των φύλων, οι οποίες αποθαρρύνουν τα κορίτσια από το να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Το πρόγραμμα "Girls in STEAM Academy" είναι σχεδιασμένο για να σπάσει αυτά τα εμπόδια και να εμπνεύσει τις νέες γυναίκες να ακολουθήσουν καριέρα στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά.


Μέσω των προγραμμάτων μας, οι συμμετέχουσες αποκτούν την ευκαιρία να ενταχθούν στο Δίκτυο Αποφοίτων, ανοίγοντας πόρτες για πολλές καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Απόφοιτες των προγραμμάτων μας από τα προηγούμενα έτη συμμετείχαν στο πρόγραμμα "TechGirls" στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγιναν παρουσιάστριες στο podcast του Girls in STEAM Academy "SheSpeaks", έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα και πήραν μέρος στη δραστηριότητα job shadowing σε διάφορες εταιρείες στην Κύπρο.



Ιστοσελίδα: https://steamacademycy.org/


Facebook: www.facebook.com/steamacademycy

Instagram: @steamacademycy

TikTok: @steamacademycy

LinkedIn: Girls in STEAM Academy

YouTube: Girls in STEAM Academy

Επικοινωνία: hello@steamacademycy.org



[1] “Women in the digital sector” by the European Parliament. Την έκθεση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Τελευταία Νέα