6/30/2024

Yποτροφίες στα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ από το Πανεπιστήμιο Frederick για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Προηγμένη Φροντίδα Υγείας

Το Πανεπιστήμιο Frederick αποφάσισε να παραχωρήσει υποτροφίες ύψους 25% στα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ που θα εγγραφούν στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάστερ στην Προηγμένη Φροντίδα Υγείας, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Φροντίδα Υγείας προετοιμάζει ειδικευμένους/ες επαγγελματίες υγείας ώστε να έχουν επαγγελματική ανέλιξη σε διαφορετικά και συχνά μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα εργασίας τα οποία απαιτούν αυξημένη γνώση και εξειδίκευση. Το πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κύπρο που εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Προσφέρεται διά ζώσης, με επιλογή Πλήρους ή Μερικής Φοίτησης, και με δύο κατευθύνσεις: α) Κοινοτική Φροντίδα Υγείας που προετοιμάζει τους/τις φοιτητές/τριες για να στελεχώσουν όλο το φάσμα των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες δομές νοσηλείας στο σπίτι και δομές φροντίδας ηλικιωμένων, και (β) Επείγουσα Φροντίδα Υγείας, που προετοιμάζει τους/τις ενδιαφερόμενους για να στελεχώσουν χειρουργικά τμήματα νοσοκομείων, τμήματα πλαστικής χειρουργικής, μονάδες εγκαυμάτων, ΤΑΕΠ, κ.ά.


Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick προσφέρει με ειδικά μειωμένα δίδακτρα και τα καινοτόμα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας και στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας.


• Το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Κοινοτικής Φροντίδας Υγείας προκειμένου να προετοιμάσει επαγγελματικά τους/τις φοιτητές/τριες ώστε να προσφέρουν εξειδικευμένη φροντίδα υγείας για πρόληψη, διατήρηση και προαγωγή της υγείας καθώς και για αποκατάσταση της νόσου.

Αποτελεί το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κύπρο που εστιάζει στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους/ες που προέρχονται από τον χώρο των επιστημών υγείας, όπως τα τμήματα Νοσηλευτικής, Επισκεπτών Υγείας, Φυσικοθεραπείας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Δημόσιας Υγείας, και άλλα συναφή τμήματα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα με πλήρη φοίτηση (30 ECTS / εξάμηνο) ενώ το Πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί και με μερική φοίτηση. Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα με εξ αποστάσεως διδασκαλία.


• Το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας προσφέρεται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας σε συνεργασία με τη Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις στους/στις φοιτητές/τριες ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίζουν διεπιστημονικά αυτό τον απαιτητικό, ζωτικής σημασίας τομέα. Το Πρόγραμμα, το πρώτο στο είδος του στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, πλήρες και ολοκληρωμένο, καλύπτει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων για την απόκτηση δεξιοτήτων οι οποίες θεωρούνται σήμερα απαραίτητες από τους/τις επαγγελματίες υγείας τόσο στις Υπηρεσίες όσο και στις Μονάδες Υγείας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα με πλήρη φοίτηση (30 ECTS / εξάμηνο) ενώ το Πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί και με μερική φοίτηση. Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα με εξ αποστάσεως διδασκαλία.


Σημειώσεις:

1. Οι υποτροφίες ισχύουν για τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών και με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι/ες πληρούν τα κριτήρια εισδοχής στο πρόγραμμα.

2. Το πιο πάνω σχέδιο υποτροφιών δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα σχέδια υποτροφιών του Πανεπιστημίου Frederick. Στον φοιτητή/τρια θα παραχωρείται μόνο η μεγαλύτερη υποτροφία / μείωση διδάκτρων που δικαιούται.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και άλλα σχετικά θέματα, οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία Εισδοχής του Πανεπιστημίου σε Λευκωσία και Λεμεσό (τηλ. 22394394 / 25730975, email: adminfo@frederick.ac.cy).

Τελευταία Νέα