2/5/2016

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας / αναστολή δυναμικών μέτρων

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, κοινή σύσκεψη του κ. Υπουργού με το Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης και τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας και εκπροσώπους των εκτάκτων Νοσηλευτών που υπηρετούν στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

 

 

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νοσηλευτικό προσωπικό και γενικότερα τον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν στην αποπαγοποίηση θέσεων νοσηλευτών και μετατροπή των συμβάσεων όσων εκ των υπηρετούντων εκτάκτων έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 30 μηνών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

 

Σε σχέση με το θέμα της αποπαγοποίησης των 185 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι μετά και τις σχετικές συνεννοήσεις του ιδίου με το Υπουργείο Οικονομικών, τούτο θα τύχει άμεσης προώθησης και υλοποίησης.

 

 

Για το ζωτικής και ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα της μετατροπής των συμβολαίων των συναδέλφων εκτάκτων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναφέρθηκε ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ ότι η Μικτή Επιτροπή Προσωπικού θα συγκληθεί εντός των προσεχών ημερών, με στόχο την άμεση προώθηση των επιβαλλόμενων ενεργειών για συμμόρφωση προς την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, με παράλληλη δήλωση του Υπουργού Υγείας για την ετοιμότητά του να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

Ενόψει των πιο πάνω θετικών και ουσιαστικών εξελίξεων, αλλά και της εκδηλωθείσας βούλησης του Υπουργού Υγείας να συνεχίσει επί συστηματικής και συνεχούς βάσεως το διάλογο με τους επηρεαζόμενους για αντίκρυση και επίλυση και των άλλων σοβαρών προβλημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, οι δύο Κλάδοι αποφάσισαν να αναστείλουν τα εξαγγελθέντα για την προσεχή Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, δυναμικά μέτρα.

 

 

Από την Κεντρική Γραμματεία

και τους επηρεαζόμενους Κλάδους

 

 

Λευκωσία,

05/02/2016 

Τελευταία Νέα