2/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο 52o Συνέδριο

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην έκδοση μας της περασμένης βδομάδας, το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση της Ε.Ε. όπως το 52ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου. Στην ίδια συνεδρία το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Κεντρική Γραμματεία να διαφοροποιήσει την ημερομηνία σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποδεχόταν την πρόσκληση μας για να παραστεί στο Συνέδριο. Ο Πρόεδρος εξεδήλωσε έντονη επιθυμία να παραστεί και να προσφωνήσει το Συνέδριο, όμως λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων του, ζήτησε να μετατεθεί η ημερομηνία και η Κεντρική Γραμματεία όρισε ως νέα ημερομηνία τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο φετινό Συνέδριο των Αντιπροσώπων, προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στην Οργάνωση μας που αντανακλάται στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και διερμηνεύεται ως εκτίμηση στον ιδιάζοντα ρόλο και το έργο που οι λειτουργοί του δημοσίου επιτελούν.


Το φετινό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, είναι ενδιάμεσο και θα ασχοληθεί κυρίως με τα πεπραγμένα της περιόδου που πέρασε από το περσινό Συνέδριο. Αναντίλεκτα, όμως, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας προσφέρεται για διεύρυνση της θεματολογίας στην εισαγωγική ομιλία του Γενικού Γραμματέα προς το Συνέδριο.


Από πλευράς της Οργάνωσης μας θα επισημανθούν στον Πρόεδρο τα προβλήματα που έχουν επιφορτισθεί στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους δημόσιους υπαλλήλους ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των επακόλουθων επώδυνων και εν πολλοίς μονομερών μέτρων που τους επιβλήθηκαν. Θα διακηρυχθεί δε η αποφασιστικότητα της Οργάνωσης μας να συνεχίσει τις προσπάθειες της για κατοχύρωση δικαιωμάτων και για εδραίωση συνθηκών που θα επιτρέπουν επαναφορά τους. Ταυτόχρονα θα υπογραμμισθεί και η πάγια θέση της Οργάνωσης μας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, που είναι τόσο κρίσιμης σημασίας σε περιόδους όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος μας και ο λαός μας.


Αναμένεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων και των επαρχιακών τμημάτων της Οργάνωσης για την πολιτική και τις προθέσεις της κυβέρνησης του στα δημοσιοϋπαλληλικά που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και όχι μόνο. Αναμένεται περαιτέρω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επεκτείνει την αναφορά του και στα ευρύτερα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα που απασχολούν ολόκληρο το λαό και τον τόπο μας.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο του Συνεδρίου που αρχίζει στις 9.00 και μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΔΥ θα απευθύνει το χαιρετισμό του. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης μας, μετά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποχωρήσει και το Συνέδριο θα συνεχίσει τις εργασίες του με την κατάθεση της Έκθεσης Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου και τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
 

Τελευταία Νέα