9/15/2014

Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε την πραγματοποίηση 24ης προειδοποιητικής απεργίας στις 19.9.2014.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ, που συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία επεκύρωσε ομόφωνα την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 11/09/2014 για την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής πανυπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.


Όπως και δημόσια έχει ανακοινωθεί τα δυναμικά μέτρα έχουν αποφασιστεί μετά τις δηλώσεις και ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών για νέες δραστικές περικοπές στα μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του συνόλου των κρατικών υπαλλήλων, παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες διαβεβαιώσεις.


Το Γενικό Συμβούλιο επανατόνισε ότι με σειρά αντισυνταγματικών νόμων οι απολαβές των υπαλλήλων και των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό πέραν του 30%. Παρά ταύτα η ΠΑΣΥΔΥ, με γνώμονα τα ευρύτερα συμφέροντα του τόπου, απέφυγε κινητοποιήσεις επιζήμιες για την οικονομία.


Το Γενικό Συμβούλιο εξέφρασε συναφώς τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του γιατί ο Υπουργός Οικονομικών παραγνωρίζοντας τόσο τις επίσημες διαβεβαιώσεις, όσο και την καλή θέληση που επιδείχθηκε από τη συνδικαλιστική Πλευρά, πεισματικά συνεχίζει να προωθεί και νέα επαχθέστατα μέτρα κατά των μισθωτών του δημοσίου, καθιστώντας τους προκλητικά μόνιμο στόχο.


Ενόψει των πιο πάνω απαράδεκτων μεθοδεύσεων και ενεργειών, το Γενικό Συμβούλιο διακήρυξε την αποφασιστικότητα των δημοσίων υπαλλήλων να μην δεχθούν περαιτέρω αφαίμαξη των δικαιωμάτων τους και εξουσιοδότησε την Κεντρική Γραμματεία να διαχειριστεί την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιλαμβανομένης και της κλιμάκωσής τους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

Από το Γενικό Συμβούλιο
 

Τελευταία Νέα