4/29/2011

Το Μήνυμα της ΠΑΣΥΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μέρα έκφρασης τιμής στους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο και ανάμνησης των αγώνων και των θυσιών των πρωτεργατών του εργατικού κινήματος αποτελεί η Εργατική Πρωτομαγιά. Θυμόμαστε τη μέρα αυτή και τιμούμε τη θυσία των εργατών του Σικάγου που άνοιξαν το δρόμο για τους νικηφόρους αγώνες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που οδήγησαν στην αναγνώριση και την κατοχύρωση για τους εργαζόμενους δικαιωμάτων για διεκδίκηση και απόκτηση αξιοπρεπούς ζωή και συμμετοχής στις κατακτήσεις της προόδου και του πολιτισμού για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με περίοδο κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε παγκόσμια κλίμακα κατά των προσπαθειών κυβερνήσεων και εργοδοτών να επιφορτίσουν στους εργαζόμενους το κόστος της εξόδου από την ύφεση που δημιούργησε η απληστία των κερδοσκόπων και για την οποία οι άνθρωποι της εργασίας δεν έχουν καμιά ευθύνη.

 

Ζούμε σε περίοδο που οι εκπρόσωποι του κόσμου του πλούτου και οι υποστηρικτές τους προωθούν πολιτικές και μέτρα που θα επαναφέρουν τους εργαζόμενους σε σκοτεινό μεσαίωνα κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που πέτυχαν με αγώνες και θυσίες.

 

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτίουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πρωτομάρτυρες των εργατικών αγώνων και δεσμεύονται να ορθώσουν αδιαπέραστο τείχος προστασίας των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους από τις επιβουλές και τις επιθέσεις πους εντείνονται και επεκτείνονται στις μέρες μας.

 

Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει στα μέλη της μήνυμα αγώνα και προσήλωσης στους πάγιους στόχους της Οργάνωσης να περιφρουρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων. Ταυτόχρονα η ΠΑΣΥΔΥ επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της προς όλους τους Κύπριους εργαζόμενους και τη συστράτευση της με το υπόλοιπο Συνδικαλιστικό Κίνημα στους κοινούς αγώνες μέχρι τη νικηφόρα κατάληξη τους. Μήνυμα αλληλεγγύης απευθύνει η ΠΑΣΥΔΥ και προς τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων κατά των μέτρων καταπίεσης και στέρησης που τους επιβάλλει η κατοχική δύναμη.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς απευθύνει και πάλι πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν σε συλλογική αναζήτηση και υιοθέτηση δίκαιων μέτρων για έξοδο από την κρίση, στα οποία όλοι οφείλουν να συνεισφέρουν.
 

Τελευταία Νέα