4/12/2011

ΠΑΣΥΔΥ ΚΑΙ ΣΑΚ καταδικάζουν αυθαίρετη ενέργεια του Αρχηγού Αστυνομίας

Η ΠΑΣΥΔΥ και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης καταγγέλλουν νέα αντισυνδικαλιστική και αντεργατική ενέργεια του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης επέδειξε ασέβεια προς τα κρατούντα και γενικώς αποδεκτά θέσμια εργασιακών σχέσεων διεθνώς και στον τόπο μας.

 

Η υπό αναφορά σύσκεψη επραγματοποιείτο χθες στη Λεμεσό και ενώ εσυζητούντο υπηρεσιακά θέματα, ο Αρχηγός του Σώματος προέβη σε προσβλητικές αναφορές σε θέματα όρων εργασίας των μελών της Δύναμης, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση του παρευρισκόμενου μέλους του Προεδρείου του ΣΑΚ, ο οποίος εκ καθήκοντος ζήτησε απόσυρση των αναφορών.

 

Ο Αρχηγός αντέδρασε με έντονο ύφος, ανακοινώνοντας προκλητικά αυθαίρετη απόφασή του ότι θέτει το συνδικαλιστικό στέλεχος σε διαθεσιμότητα και απαιτώντας εκδίωξή του από το χώρο της σύσκεψης.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ και ο ΣΑΚ καταδικάζουν έντονα την απαράδεκτη απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας και ζητούν άμεση απόσυρσή της, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις στο Αστυνομικό Σώμα. Στο ίδιο πλαίσιο εκφράζουν έντονη απαρέσκεια και για την άκρως παραπλανητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγού της Αστυνομίας, που πρόδηλα εκδόθηκε καθ’ υπόδειξη του ιδίου.

 

 

Η ΠΑΣΥΔΥ και ο ΣΑΚ θα παρακολουθούν στενά το όλο θέμα και θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο Αστυνομικό Σώμα, με όλες τις ευνοϊκές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Τελευταία Νέα