8/1/2013

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει εγκύκλιο του Γενικού Εισαγγελέα

Ο Γενικός Εισαγγελέας ζητά εξάλειψη του φαινομένου συμμετοχής
δημοσίων υπαλλήλων σε ενεργό κομματική δραστηριότητα
_________________________

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει και αναμένει συμμόρφωση


 

 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Κληρίδης, με εγκύκλιο οδηγία του, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2013, την οποία απηύθυνε προς την αρμόδια αρχή του κάθε Υπουργείου κατέστησε σαφές ότι «δεν είναι επιτρεπτή η κατοχή από δημόσιο υπάλληλο θέσης ή αξιώματος σε πολιτικό κόμμα και ζήτησε όπως ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού».

 

Ειδικότερα, ο Γενικός Εισαγγελέας επισημαίνει ότι «πέραν της σαφούς απαγόρευσης εκλογής ή διορισμού δημοσίων υπαλλήλων σε αξιώματα ή θέσεις σε πολιτικά κόμματα, που προκύπτει από το άρθρο 71 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου, το ασυμβίβαστο της κατοχής αξιώματος ή θέσης σε πολιτικό κόμμα από δημόσιο υπάλληλο προκύπτει και από τη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

 

Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την ενέργεια του Γενικού Εισαγγελέα και αναμένει ότι για λόγους χρηστής διοίκησης η εγκύκλιος αυτή θα ακολουθηθεί πιστά, αφού αναντίλεκτα το Κυπριακό Σύνταγμα κάνει σαφή διάκριση μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και της διοικητικής λειτουργίας και απαγορεύει την ανάμιξη της πολιτικής εξουσίας στη διοικητική λειτουργία του Κράτους. Εδώ εστιάζεται και η αντίδραση της Οργάνωσής μας στο διορισμό της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας.


 

 

Από την Κεντρική Γραμματεία.


Λευκωσία,
26/7/2013.
 

Τελευταία Νέα