8/5/2013

Απάντηση σε δηλώσεις Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Απάντηση Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ στις δηλώσεις
του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
σε σχέση με το διορισμό της Επιτρόπου
για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας


Σε δηλώσεις του το απόγευμα της 29ης Ιουλίου, 2013, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας κας Εμανουέλλας Λαμπριανίδου έγινε μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

 

Έχοντας υπόψη την εγκύκλιο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Κληρίδη, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2013, προς τις διευθύνσεις του κάθε Υπουργείου, σε σχέση με την ενεργό ανάμιξη δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά κόμματα, αλλά και τις ξεκάθαρες θέσεις και δηλώσεις του σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, αδυνατούμε να δεχτούμε ότι δόθηκε η υπό αναφορά γνωμάτευση.

 

Στην ίδια δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρεται απαξιωτικά για τη δημόσια υπηρεσία και τους δημοσίους υπαλλήλους. Αντί δικής μας απαντήσεως παραπέμπουμε στις σχετικές αναφορές του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου, που λόγω της μακρόχρονης προσωπικής εμπλοκής του από διάφορα αξιώματα ήταν σε θέση να κρίνει αντικειμενικά και έγκυρα την ικανότητα και το ρόλο της δημόσιας υπηρεσίας.

 

 Λευκωσία,
02/08/2013
 

Σχετικά άρθρα

 

2013-05-22 Απόσπαση Επιτρόπου για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

 

2013-05-29 Στερείται νομικής βάσης ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης

Τελευταία Νέα