7/11/2013

Εγκύκλιος για μη αναθεώρηση επιδόματος οδοιπορικών

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τους
Γραμματείς
όλων των επηρεαζόμενων
Επαγγελματικών Κλάδων μας.


Συνάδελφοι,

 

Μη διενέργεια οποιασδήποτε δαπάνης για σκοπούς παροχής προκαταβολής για αγορά μηχανοκίνητου οχήματος –
Μη αναθεώρηση εγκυκλίου για την παραχώρηση οδοιπορικών

 

Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα που αποτέλεσε το αντικείμενο επανειλημμένων συζητήσεων στα συλλογικά Σώματα της Οργάνωσής μας, με απαίτηση την άμεση αντίκρυση και επίλυσή του.

 

Σχετικά σας πληροφορούμε ότι τα σοβαρά αυτά ζητήματα, σε συνέχεια των έντονων παραστάσεών σας, έχουν συζητηθεί τόσο στο επίπεδο του Τμήματος Διοίκησης & Προσωπικού όσο και κατά την τελευταία συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

 

Συγκεκριμένα, στην υπό αναφορά συνεδρία της ΜΕΠ, υποδείχθηκε στους εκπροσώπους της Επίσημης Πλευράς ότι το χρονίζον αυτό θέμα θα πρέπει να τύχει άμεσης επίλυσης γιατί δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι για τους οποίους το μηχανοκίνητο όχημα αποτελεί απαραίτητο μέσο για την καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων και δεν έτυχαν του ωφελήματος του άτοκου δανείου για την αγορά αυτοκινήτου, να υποχρεώνονται από την υπηρεσία να χρησιμοποιούν το ιδιόκτητό τους όχημα για τις υπηρεσιακές ανάγκες. Επισημαίνεται συναφώς ότι η μη αναθεώρηση από την 1η Μαρτίου του 2011 της εγκυκλίου για την καταβολή επιδόματος οδοιπορικών, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, επιτείνουν το μέγεθος του προβλήματος.

 

Στην προαναφερόμενη συνεδρία της ΜΕΠ οι εκπρόσωποι της Οργάνωσής μας τόνισαν ότι σε περίπτωση που το όλο θέμα δεν επιλυθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013 τα επηρεαζόμενα μέλη μας θα κληθούν να μη χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.


Ως εκ του ότι το όλο θέμα δεν έχει τύχει οποιασδήποτε ρύθμισης από την Επίσημη Πλευρά, καλούμε όλα τα μέλη μας όπως εφαρμόσουν την πιο πάνω απόφαση των συλλογικών Σωμάτων της Οργάνωσης.


Συναδελφικά,

(Γλ. Χατζηπέτρου)
Γεν. Γραμματέας


Κοινοποίηση: • Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών – Πρόεδρο ΜΕΠ
                          • Διευθυντή Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης & Προσωπικού
 

Τελευταία Νέα