1/30/2013

Αντίδραση για μονομερή μέτρα σε βάρος των μισθωτών

Το Γενικό Συμβούλιο καταδίκασε
τα μονομερή και ετεροβαρή μέτρα
σε βάρος των μισθωτών του δημοσίου

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ σε χθεσινή τακτική του συνεδρία προέβη σε εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων, σε σχέση με τα ετεροβαρή και άδικα μέτρα που ψηφίστηκαν για τους εργαζόμενους στον ευρύ δημόσιο τομέα, για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

 

Το Γενικό Συμβούλιο εξέφρασε την απαρέσκειά του γιατί τα υπό αναφορά μέτρα που συνιστούν επαχθέστατες περικοπές στα μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα και δικαιώματα των μισθωτών του δημοσίου αποφασίστηκαν χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση στους θεσμοθετημένους μηχανισμούς διαβούλευσης εργασιακών θεμάτων, με πλήρη περιφρόνηση προς τις αρχές του κοινωνικού διαλόγου και τα εργατικά θέσμια.

 

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για το γεγονός ότι οι εισηγήσεις της Οργάνωσης, για την υιοθέτηση δίκαιων και εξορθολογισμένων μέτρων καθολικής συμμετοχής, δεν εισακούστηκαν και οι εργαζόμενοι στον ευρύ δημόσιο τομέα εξαναγκάστηκαν να επωμιστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία οι ίδιοι ουδόλως ευθύνονται. Και τούτο όπως επεσήμανε, τη στιγμή που προκλητικά ο πλούτος, το συσσωρευμένο κεφάλαιο και η γάγγραινα της φοροδιαφυγής παρέμειναν και συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, το Γενικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του και για τη μονομερή διαφοροποίηση του συμφωνημένου ωραρίου εργασίας στη δημόσια υπηρεσία και υπογράμμισε την απαίτηση της Οργάνωσης ότι το θέμα θα πρέπει να τύχει ενδελεχούς μελέτης και ουσιαστικής διαβούλευσης στους μηχανισμούς της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού πριν από την οριστικοποίηση της εφαρμογής του.

 

Το Γενικό Συμβούλιο ασχολήθηκε τέλος και με το σοβαρό θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων και επεσήμανε ότι ως Οργάνωση δεν πρόκειται να δεχθούμε κατάργηση του δικαιώματος αυτού, που αποτελεί ζωτική κατάκτηση για τον κάθε εργαζόμενο. Σε αντίθετη περίπτωση, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την ηγεσία της Οργάνωσης να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά με απεργιακές πανυπαλληλικές κινητοποιήσεις.


Λευκωσία,
30/1/2013.
 

Τελευταία Νέα