Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι ιατροί των κρατικών νοσηλευτηρίων ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για αποφάσεις που λαμβάνονται στην απουσία τους ενώ τους επηρεάζουν άμεσα και θα κληθούν οι ίδιοι να εφαρμόσουν.

 

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η σύσκεψη υπό την Υπουργό Υγείας και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για επέκταση των ωρών και ημερών λειτουργίας των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων ειδικών ιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο Κλάδος μας ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει του ασθενείς είτε κατά τις πρωινές είτε κατά τις απογευματινές ώρες και πάντα εκφράζουμε την προθυμία μας για να συμβάλουμε εποικοδομητικά στις όποιες προσπάθειες γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Αυτό όμως δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως λευκή επιταγή από κάποιους για να ενεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις εκ μέρους μας και στην απουσία των συνδικαλιστικών φορέων. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του «πιλοτικού προγράμματος» μέσω του οποίου μειώθηκαν οι λίστες αναμονής ήταν πρωτοβουλία του Κλάδου και έχει επιφέρει σημαντικά οικονομικά έσοδα στον ΟΚΥπΥ παρά την αρχική άρνηση και ενδοιασμούς του Οργανισμού για την εφαρμογή του.

 

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την αναθεωρημένη συμφωνία αποζημίωσης μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΚΥπΥ εντός ΓεΣΥ και την άρνηση του Οργανισμού να συμπεριλάβει στη διαπραγματευτική του ομάδα εκπροσώπους των ιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΥ ως ενεργοί ιατροί με πολύχρονη παρουσία στα νοσηλευτήρια και καθημερινή επαφή με τους ασθενείς και γενικότερα στο σύστημα υγείας, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και επωφελής για τον Οργανισμό.

Οι πιο πάνω αναφορές μας, οι οποίες είναι μέρος ενός μακρύτερου καταλόγου παρόμοιων ενεργειών, μας αναγκάζουν ως Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών να δηλώσουμε ότι καμία απόφαση που λαμβάνεται ερήμην μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ παράλληλα δηλώνουμε για ακόμη μία φορά, την ειλικρινή μας πρόθεση να συμμετάσχουμε με εποικοδομητική διάθεση στην διαμόρφωση αποφάσεων προς όφελος της δημόσιας υγείας.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Λευκωσία,
20/09/2023