Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών και την επιστροφή μας στις υποχρεώσεις και ευθύνες της εργασίας μας εύχομαι και ελπίζω ότι η σύντομη αυτή ανάπαυλα μας έχει ικανοποιήσει και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής προσφοράς όλων μας στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Από δικής μας πλευράς στην Οργάνωσή μας η πρώτη εκτίμηση της προσφοράς στις συναδέλφισσες/συναδέλφους μέλη μας για την καλοκαιρινή περίοδο μας αφήνει ικανοποιημένους και είναι αυτή η εκτίμηση, η οποία ενισχύεται και από τα μηνύματά σας, ότι η προσφορά της ΠΑΣΥΔΥ στα μέλη για τις θερινές διακοπές και άλλες καλοκαιρινές δράσεις ήταν και απόλυτα θετική και ενέχει και στοιχεία αναμονής περαιτέρω βελτίωσης. Για τις θερινές διακοπές προσφέρθηκε από την Οργάνωσή μας διαμονή στα εξοχικά μας στην Πάφο σε 342 οικογένειες συναδέλφων μελών και σε 130 οικογένειες συναδέλφων στα εξοχικά μας στις Πλάτρες. Πολύ επιτυχής από πλευράς ικανοποίησης των συναδελφισσών και συναδέλφων ήταν και η προσφορά ΠΑΣΥΔΥ σε 850 μέλη για διαμονή σε ξενοδοχεία και σε 330 μέλη για ταξίδια και κρουαζιέρες στο εξωτερικό.

 

Η καλοκαιρινή περίοδος αξιοποιήθηκε επίσης και για βελτιωμένη λειτουργία και προσφορά σε παιδιά μελών στην παιδική μας εξοχή στο δροσόλουστο, καταπράσινο Τρόοδος. Στις έξι περιόδους καλοκαιρινής λειτουργίας της η Παιδική μας Εξοχή πρόσφερε διακοπές σε 480 παιδιά και οι συνάδελφοι γονείς μας εξέφρασαν απόλυτη ικανοποίηση τόσο για την προσφορά στον χώρο της Εξοχής όσο και για τις εκδρομές στα γειτονικά ορεινά μας.

 

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η λειτουργία του summer school στα δυο μεγάλα νηπιαγωγεία μας στη Λευκωσία. Η προσφορά μας στα παιδιά μελών επαναρχίζει αυτές τις μέρες και για τη νέα περίοδο λειτουργίας των πέντε νηπιαγωγείων μας στα οποία για την φετινή περίοδο 2023 – 2024 έχουν ήδη εγγραφεί 700 παιδιά.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την ενισχυμένη ικανοποίηση από την πετυχημένη αξιοποίηση των θερινών διακοπών η Οργάνωσή μας άρχισε να εντατικοποιεί και τις ενέργειες και δράσεις της για ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των εκκρεμούντων προβλημάτων, που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό συναδελφισσών και συναδέλφων. Στην περίοδο που ήδη άρχισε, έχουμε να χειρισθούμε θέματα που αφορούν στις εξελίξεις για εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2024 του Νόμου για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τις εκκρεμότητες για τη μονιμοποίηση των ΕΑΧ, την ανάγκη για την ενίσχυση των απολαβών χαμηλοαμειβομένων και άλλα κλαδικά και γενικά προβλήματα. Και ασφαλώς σε εγρήγορση παραμένουμε και για προβλήματα που αναμένουμε να έχουν εξελίξεις όπως η αποκατάσταση της ΑΤΑ, η βελτίωση της στέγασης υπηρεσιών κ.α., ενώ σε άγρυπνη παρατηρητικότητα παραμένουμε και για αντίδραση και ενεργοποίηση σε θέματα που δυνατό να εγερθούν ως αποτέλεσμα γενικότερων εξελίξεων. Για τα επείγοντα θέματα που μας απασχολούν ζητήσαμε και αναμένουμε να καθορισθεί συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα καταθέσουμε τα αιτήματά μας και θα ζητήσουμε ταχεία ενεργοποίηση των αρμοδίων για την ικανοποίησή τους.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε δυναμικά τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Σηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε εντατικά για το καλό και την πρόοδο των συναδέλφων και του τόπου μας. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και όλους σας καλή επάνοδο στη ρουτίνα της δουλειάς μας και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

 

Στράτης Ματθαίου,
Γενικός Γραμματέας