Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η διαχρονικά θετική στάση του κλάδου προσωπικού φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ στον διάλογο για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό και άπτονται ακόμα και σοβαρών θεμάτων ασφάλειας τόσον του ίδιου του προσωπικού όσον και των οικογενειών τους, φαίνεται να μην εκτιμάται από την επίσημη πλευρά. Και τούτο γιατί ενώ  εδώ και μια εβδομάδα η κοινή γνώμη, ο δημοσιογραφικός κόσμος, πολιτικά κόμματα, ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί δημόσια κριτική για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και την προστασία του κοινού, αντί των οποιωνδήποτε απαντήσεων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην διαθεσιμότητα Δεσμοφύλακα για την παρουσία κρατούμενου στα έκτροπα, ενώ ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

 

Πρόδηλα επιχειρείται να αγνοείται το γεγονός ότι λόγω της πίεσης του υπερπληθυσμού, δεκάδες κρατούμενοι βρίσκονται υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και ότι για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός, αυτό προϋποθέτει και επαρκή στελέχωση με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.  Αντί τούτου, ένας δεσμοφύλακας είναι υποχρεωμένος να επιτηρεί 120 κρατούμενους για μια ολόκληρη νύχτα και αναπόδραστα να καθίσταται επιρρεπής σε λάθη και παραλείψεις με αποτέλεσμα πυκνά συχνά συνάδελφοι να δέχονται πειθαρχικές διώξεις με όλα τα δυσμενή επακόλουθα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.  

 

Καταλήγοντας το Δ.Σ. του κλάδου με όλο το σεβασμό προς τους Αρμοδίους επιθυμεί να στείλει αποφασιστικά το μήνυμα ότι οι δεσμοφύλακες δεν μπορεί να είναι άλλο τα εξιλαστήρια θύματα και απαιτεί από την πολιτεία να τους παρέχει τα μέσα και να τους θωρακίσει για την αποτελεσματική άσκηση των σοβαρών καθηκόντων τους.

 

Ενόψει των πιο πάνω το Κλαδικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 7.9.2023 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Προσωπικού Φυλακών για ενημέρωση των συναδέλφων και υιοθέτηση δυναμικών μέτρων αντίδρασης, ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Λευκωσία 5/9/2023