Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 συνάντηση μεταξύ των Συντεχνιών και διεύθυνσης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας με αντικείμενο συζήτησης τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ.

 

Κατά τη συνάντηση οι Συντεχνίες πρόβαλαν το επιχείρημα ότι τα αποτελέσματα της εργασίας της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία ορίστηκε από τα δύο μέρη κατόπιν εισήγησης του τέως Υπουργού Υγείας, αποδεικνύει το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων για υιοθέτηση των μισθολογικών κλιμάκων όπως σε όλον τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

 

Ο Οργανισμός επικαλούμενος τη νομοθεσία και την οικονομική βιωσιμότητα του δεν αποδέχεται την πρόταση των Συντεχνιών ενώ παράλληλα δεν έχει υποβάλλει καμία άλλη συγκεκριμένη πρόταση.

 

Οι Συντεχνίες απορρίπτουν ως ατεκμηρίωτη τη δικαιολογία ότι η ένταξη των εργαζομένων σε κλίμακες όπως αυτές ισχύουν σε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς θέτει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού έναντι όποιας άλλης πρότασης πιθανόν να παρουσιάσει η διοίκηση του ΟΚΥπΥ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν στοιχεία από την εργασία της τεχνικής επιτροπής για να υποστηρίξουν τη θέση τους.

 

Ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης για ακόμη μία φορά συνάντησης οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις συνήλθαν το απόγευμα της 4ης Ιουλίου και αποφάσισαν όπως αποσταλεί επιστολή στον Οργανισμό ζητώντας του να ξεκαθαρίσει γραπτώς τη θέση του επί του θέματος των ετήσιων προσαυξήσεων μέχρι την Τρίτη 18 Ιουλίου, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι αν η στάση του ΟΚΥπΥ δεν τους ικανοποιεί θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων όπως έχουν εξουσιοδοτηθεί από τα μέλη τους.

 

Δικαίωση στο αίτημα των Γραφέων

Σε μια άλλη εξέλιξη, μετά από πολύμηνες προσπάθειες της Συντεχνίας μας, ο Οργανισμός έκανε αποδεκτό το αίτημα των Γραφέων του Οργανισμού για μετονομασία τους σε Βοηθούς Γραμματειακούς Λειτουργούς και προσαρμογή της μισθοδοσίας τους από την αρχική βαθμίδα της κλίμακας Α1 στην αρχική βαθμίδα της κλίμακας Α2. Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση που λάβαμε από τον ΟΚΥπΥ η αλλαγή θα γίνει άμεσα, δηλαδή με το μισθολόγιο Ιουλίου 2023.