Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το ζωτικό ζήτημα της αναβάθμισης των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών έχει οδηγηθεί σε αίσια κατάληξη με την επίτευξη σχετικής συμφωνίας.

 

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ, που κορυφώθηκαν την τελευταία περίοδο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει διαβεβαιώσει τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, του ΣΑΚ και του ΣΥΠΥΚ ότι η σκοπούμενη αναβάθμιση των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, αστυνομικών και πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και των αντίστοιχων βαθμών της Πυροσβεστικής γίνεται αποδεκτή και οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν προς συμπερίληψη στους προϋπολογισμούς του 2023 με στόχο την υλοποίησή τους.

 

Συγκεκριμένα και με βάση τις σχετικές συνεννοήσεις προνοείται η αναβάθμιση όλων των θέσεων κατά μία κλίμακα με διαφοροποίηση του βαθμού εισδοχής από τις συνδυασμένες κλίμακες Α3-Α5-Α7(ιι) στις συνδυασμένες κλίμακες Α5-Α7-Α8(ι).

 

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ χαιρετίζουν την ιστορικής σημασίας συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της οποίας ικανοποιείται το κυρίαρχο αίτημα των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Ειδικότερα ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ ευχαριστούν τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν συνοδοιπόρος στην όλη προσπάθεια  και τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε τις μελέτες για τεκμηρίωση του αιτήματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συμβολή του στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

 

Εκφράζεται η βεβαιότητα ότι τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα που είχαν ταχθεί διαχρονικά υπέρ του δικαίου αιτήματος των συναδέλφων θα υπερψηφίσουν τις σχετικές πρόνοιες του Προϋπολογισμού. Επισημαίνεται παράλληλα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιλαμβάνεται ήδη της τροποποίησης των σχετικών Κανονισμών με στόχο την κατάθεση τους στη Βουλή για ψήφιση.

 

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ διαβεβαιώνουν τα μέλη τους ότι θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που τους απασχολούν και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα μεριμνούν ώστε τα προβλήματα αυτά να οδηγούνται στις καλύτερες δυνατές υπό τις περιστάσεις λύσεις.

 

Υπό το φως και της επίτευξης της ιστορικής αυτής συμφωνίας ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ καλούν όλα τα μέλη τους να τους περιβάλουν με εμπιστοσύνη και να πυκνώσουν τις γραμμές των δύο Συνδέσμων για την αποτελεσματική διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους. 

 

Παραθέτουμε πιο κάτω αναλυτικά τον σχετικό Πίνακα, όπως μας αποστάληκε από το Υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο αποτυπώνεται η σχετική συμφωνία:

 

Μισθολογική αναβάθμιση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τίτλος θέσης

Υφιστάμενη

Κλίμακα

Προτεινόμενη

Κλίμακα

Αστυνομία

Πυροσβεστική

Υπηρεσία

Ειδικός Αστυφύλακας

 

Κλ. Α1, Α2 και Α5(ιι)

Κλ.Α2, Α5 και Α7(ιι)

Αστυφύλακας

Πυροσβέστες

Κλ.Α3, Α5 και Α7(ιι)

Μετατροπή σε συνδυασμένη θέση:

Δόκιμου Αστυφύλακα – Κλ.Α3,

και, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση,

Αστυφύλακα –Α5, Α7 και Α8(ι)

Λοχίας

Πυρονόμοι

Κλ. Α8(ι)

Κλ. Α9(ι)

Υπαστυνόμος

Υποπυραγοί

Κλ. Α9(ι)

Κλ.Α10(ι)

Ανώτερος Υπαστυνόμος

Πυραγοί

Κλ.Α10(ι)

Κλ.Α11(ι)

 

 

 

Λευκωσία

08.09.2022