Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Είμαι Γενικός Ιατρός και εργάζομαι στο Νοσοκομείο Αναφοράς, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Κατά την 1η φάση της πανδημίας είχα αποσπαστεί στο θάλαμο νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

 

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό που έχει χαρακτεί στη μνήμη μου Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα, 29 χρονών, που προσήλθε στο νοσοκομείο αναφοράς κατά το τέλος του Απρίλη 2020. Η ασθενής είχε παρουσιάσει συμπτώματα Covid-19, όπως πυρετό, βήχα, μυαλγίες και απώλεια όσφρησης. Το αναμνηστικό ιστορικό της γυναίκας: 1) Παχυσαρκία, 2)σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, 3) υποθυρεοειδισμός.

 

Κατά τη νοσηλεία της, περίπου στο τέλος της εβδομάδας, η γενική της κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται και χρειάστηκε να διασωληνωθεί άμεσα. Πριν τη διασωλήνωση ενημερώθηκε η ασθενής για τη σοβαρή κατάστασή της και το ότι πρέπει να διασωληνωθεί άμεσα. Τότε ζήτησε από εμάς υπόσχεση «ότι θα ξυπνήσει και θα έχει ολόκληρη τη ζωή μπροστά της». Μέσα μου εκείνη τη στιγμή η καρδιά μου δάκρυζε, αλλά έπρεπε να δώσω στην ασθενή μου το θάρρος και το κουράγιο για να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του SARS-COV-2. Η άρρωστη μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Παρέμεινε 24 μέρες στον αναπνευστήρα και σε αυτό το διάστημα χρησιμοποιήθηκε και το μηχάνημα εξωσωματικής οξυγόνωσης και κυκλοφορίας ECMO για να διασωθεί.

 

Μετά από τόσες μέρες η ασθενής αποσωληνώθηκε και επανήλθε στην καθημερινότητά της.

 

Της Δρ. Νάντιας Πολυχρονίδου, MD
Γενικού Ιατρού
Τμήμα Ατυχημάτων
και Επειγόντων Περιστατικών
Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου