Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε ανασκόπηση του έργου της Οργάνωσης μας στο χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο Συνέδριο θα προβεί το 57ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων που πραγματοποιείται την Τρίτη και Τετάρτη 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

 

Το Συνέδριο θα καθορίσει την πορεία της Οργάνωσης με κατευθυντήριες οδηγίες προς το Γενικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα, για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους.

 

Το Συνέδριο δεν θα έχει επίσημο χαρακτήρα. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον Πρόεδρο Αντώνη Κουτσούλλη, την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου στις 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο HILTON NICOSIA (πρώην Hilton Park) και την επομένη θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδρίων της Οργάνωσης «ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ», αρχαιρεσίες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα για τετραετή θητεία. 

 

Το Συνέδριό μας θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται μέσω νομοθεσίας, τα μισθολογικά ωφελήματα και επιδόματα, το Συνταξιοδοτικό, τη μονιμοποίηση των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου και την απόφαση της πλειοψηφίας της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις Εφέσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κατά των ακυρωτικών αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τη μείωση μισθών και συντάξεων δυνάμει του Ν.168(Ι)/2012, τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών αυξήσεων δυνάμει των προνοιών του Ν.113(Ι)/2011 και τις διαφοροποιήσεις στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων δυνάμει των προνοιών του Ν.192(Ι)/2011.

 

Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου το Συνέδριο των Αντιπροσώπων, που θεσμικά είναι το ανώτατο όργανο της ΠΑΣΥΔΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των μελών μας, καλείται να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την επόμενη τετραετία. 

 

Με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας περίοδο αγώνα για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που μας απασχολούν και για επίτευξη των στόχων της Οργάνωσής μας, η ενότητα στις τάξεις μας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Και, ασφαλώς, κανένας από μας δεν μπορεί να παραβλέπει τα πρόσθετα προβλήματα που προκάλεσε και προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Με αυτά τα δεδομένα θέλω να πιστεύω ότι και οι επικείμενες αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν μέσα σε συναινετικό και συναδελφικό κλίμα. Εξάλλου παραδοσιακά επικρατεί ήπιο κλίμα τόσο στη διάρκεια των συνεδρίων μας όσο και κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Τέλος, είναι υποχρέωση όλων να μένουμε πιστοί στο σύνθημά μας «εν τη ενώσει η ισχύς».